Meteen naar de inhoud

NIEUWS

Corona Update 21-10-2020

21-10-2020 – Vorige week zijn de corona maatregelen weer aangescherpt. We hebben met de trainers overleg gehad en daar waar het nodig was om de lessen aan te passen hebben we deze aangepast. Voorlopig zal op vrijdag het sportief wandelen geen doorgang hebben, maar zal op hetzelfde tijdstip op het sportcomplex van BMR een low-impact training (training met lage intensiteit) plaatsvinden, waar iedereen aan kan deelnemen. Heb je vragen omtrent bewegen/sporten en corona, dan zijn deze veelal terug te vinden op de website van NOC*NSF. Door op onderstaande link te klikken kun je veel gestelde vragen teruglezen.

Corona regels uitleg door NOC*NSF

Daarnaast blijven de regels zoals in onderstaande nieuwsbericht van kracht.

Beweeg! Heuvelland gaat weer van start.

31 mei 2020 – Nu de overheid haar corona-maatregelen versoepeld heeft, is er weer ruimte om een onze beweeggroepen per 2 juni te hervatten! Het gaat daarbij om beweegprogramma’s die reeds in de buitenlucht plaatsvinden.

Richtlijnen deelname groepslessen:
• Tijdens de groepsles dienen alle deelnemers zich te houden aan de algemeen geldende richtlijnen van het RIVM en het ‘corona protocol voor sporters’ Beweeg Heuvelland.
• Kom niet sporten als je in de afgelopen 24 uur een van de volgende (milde) symptomen gehad hebt: neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts of wanneer je wegens gezondheidsklachten tot de risicogroep behoort. We vragen alle deelnemers om zelf het gezond verstand te gebruiken en aan de hand van het ‘corona-protocol voor sporters’ in te schatten of deelname aan de groepsles voor henzelf én anderen verantwoord en veilig is.

Walking Football is een feit bij Beweeg! Heuvelland.

3 november 2019 – Afgelopen vrijdag is op de multi-accommodatie van BMR een nieuwe activiteit gestart. Zo’n 12 spelers uit de kerkdorpen Banholt, Mheer en Reijmerstok kwamen in de kantine van BMR bij elkaar voor een eerste training Walking Football. De avond begon met een korte introductie over Walking Football gegeven door de Ger Stassen van de MVV Old Stars. Na de korte presentatie werd het tijd om daadwerkelijk de schoenen aan te trekken. De training werd verzorgd door erkend Walking Football trainer en voormalig trainer Banholtia, Marcel Humblet. De reacties na afloop van de training waren positief: “Heerlijk bewogen met leeftijdgenoten en zonder prestatiedruk het spelletje spelen dat we altijd het leukste vonden”, “Was uitdagend”.  Wil je ook een keertje komen ervaren hoe het is om Walking Football te spelen? Kom dan gerust langs op vrijdagavond. De training start om 19.00 uur en eindigt op 20.00 uur. Voor een proefles hoef je je van te voren niet aan te melden!

Buitengewone opkomst bij Buitengewoon Fit!

11 januari 2019 – Afgelopen woensdag is op de multi-accommodatie van BMR een nieuwe activiteit gestart. Een kleine 25 personen in de leeftijd van 16 t/m 60 jaar stonden omstreeks 20.00 uur klaar om de kou en gure wind te trotseren. Gedurende zo’n 60 minuten werkte men onder leiding van coach Baudouin aan hun eigen conditie, kracht, lenigheid en balans. Sinds de opstart in juli 2018 is dit de derde groep die van start is gegaan. Het bijzondere aan deze groep is dat het initiatief is ontstaan bij de inwoners zelf. De volgende activiteit die BEWEEG! Heuvelland gaat aanbieden is Walking Football op zaterdagmiddag. Voor meer informatie of wilt u zich aanmelden dan kunt u kijken op de website www.beweegheuvelland.nl

BEWEEG! Heuvelland start in 2019 met tweede Buitengewoon Fit groep.

29 december 2018 – De kerstdagen liggen achter ons en de jaarwisseling staat vlak voor de deur. Voor velen een moment om goede voornemens voor het komend jaar op te stellen. Wellicht dat BEWEEG! Heuvelland hier voor een deel invulling aan kan geven, want vanaf woensdag 9 januari 2019 start BEWEEG! Heuvelland met een tweede Buitengewoon Fit activiteit op het complex van BMR. De activiteit start om 20.00 uur en zal eindigen om 21.00 uur. Voor meer informatie en inschrijven verwijzen we naar de website van BEWEEG! Heuvelland, www.beweegheuvelland.nl . BEWEEG! Heuvelland wenst u alvast een sportief en gezond 2019 toe!

Buitengewoon FIT, een activiteit voor ieder niveau!

24 augustus 2018 – De zomervakantie is voorbij, de scholen zijn weer begonnen. Ook bij Buitengewoon Fit zijn inmiddels alle deelnemers weer aangesloten. Dat de deelnemers er plezier aan beleven valt duidelijk te zien aan de lach op het gezicht tijdens het uitvoeren van diverse oefeningen die trainster Natascha uitlegt. Een aantal vragen aan de deelnemers na afloop van de les benadrukt dit nogmaals; ‘ik voel me duidelijk fitter’, ‘iedereen helpt elkaar en dat is fijn’, ‘als je een oefening niet kunt uitvoeren, dan verzint Natascha een andere oefening die bij je past’, ‘jammer dat de les weer is afgelopen‘. Buitengewoon Fit wordt iedere woensdagochtend aangeboden van 10.00 – 11.00 uur op het sportcomplex van BMR. Gedurende 60 minuten ga je in groepsverband aan de slag met diverse oefeningen die je conditie, kracht, lenigheid en balans merkbaar doen verbeteren. Wil je zien of ervaren hoe het in de praktijk er aan toe gaat, kom gerust een keertje binnenwandelen of doe gezellig  mee. ‘Een ervaring zegt meer dan woorden’.

BEWEEG! Heuvelland voorpagina VIA limburg

20 juni 2018 – De eerste activiteit van BEWEEG! Heuvelland heeft afgelopen week plaatsgevonden. BEWEEG! Heuvelland is een initiatief om volwassenen en senioren aan te zetten tot bewegen en elkaar te ontmoeten. Er worden diverse sportieve activiteiten ontplooid. (Foto: Gert Lammer)


Een frisse start voor BEWEEG! Heuvelland

(c) 2018: Gert Lammer Fotografie

13 juni 2018 –  Vandaag heeft de eerste activiteit van BEWEEG! Heuvelland plaatsgevonden. Een kleine 15-tal personen verzamelden zich rond de klok van 10.00 uur bij het sportcomplex van BMR. Na het welkomstwoord door mede-initiatiefnemer Baudouin Clairbois nam coach Natascha de Vries-Voncken de groep mee naar buiten om gedurende 60 minuten een Buitengewoon Fit les te verzorgen. Er werden diverse oefeningen gedaan om te werken aan kracht, balans en uithoudingsvermogen. Ondanks de regen kwamen na afloop van de les ontzettend veel positieve reacties uit de groep naar voren zoals; ‘wat is dit gezellig’, ‘ik voel duidelijk dat ik iets gedaan heb’, ‘ik kijk uit naar komende vrijdag’, ‘heerlijk zo’n kopje koffie na afloop’, ‘iedereen van welk niveau dan ook kan hieraan meedoen’ . BEWEEG! Heuvelland is een initiatief om volwassenen en senioren uit het Heuvelland op een zeer laagdrempelige manier kennis te laten maken met de gezondheidsvoordelen van bewegen. BEWEEG! Aanstaande vrijdag om 10.00 uur staat Sportief Wandelen op het programma. Iedereen kan vrijblijvend deelnemen aan deze activiteit, de koffie staat al klaar!

(c) 2018: Gert Lammer Fotografie
(c) 2018: Gert Lammer Fotografie